Det har ju hänt att man glömt vetemjölet längst bak i skafferiet och att utgångsdatum har passerat.. Det har också hänt att man köpt vaniljsocker fast man redan har 2 burkar hemma? Varför blir det såhär? Och hur kan man bli bättre på att hålla koll?
- Vi tror att en utrensning och organisering är lösningen på problemet.
Här är våra ✨3 gyllene tips✨ som vi är helt övertygade om, kommer hjälpa dig hålla bättre koll på ditt livsmedel.
Tips 1!
Använd dig av förvaringsburkar som du märker med etikett. Vi rekommenderar etiketter med namn på så du enkelt ser vad det är för innehåll. Då har du också bättre koll på vad som tagit slut, behöver handlas och vilket innehåll du ska fylla på med i vilken burk.
Tips 2!
Märk upp utgångsdatum under dina förvaringsburkar för att enkelt hålla kolla på bäst-före datumen. På så sätt slipper du slösa mat och riskera att använda produkter som inte längre är bra.
Märk upp utgångsdatum under dina förvaringsburkar för att enkelt hålla kolla på bäst-före datumen. På så sätt slipper du slösa mat och riskera att använda produkter som inte längre är bra.
Tips 3!
Sortera de livsmedel som du använder regelbundet längst fram i skafferiet och de som används mer sällan bak/högre upp. Lättillgänglighet är viktigt samtidigt som du får en bra vy av vad du har i ditt skafferi.
Sortera de livsmedel som du använder regelbundet längst fram i skafferiet och de som används mer sällan bak/högre upp. Lättillgänglighet är viktigt samtidigt som du får en bra vy av vad du har i ditt skafferi.
It's a game-changer! Vi älskar att se era kreativa lösningar, så tagga gärna oss och dela med er av era bästa tips och hur ni har organiserat ert skafferi.